Kiimainen mummo v runo

kiimainen mummo v runo

Toinen, lihamestari ol’ Oiva, vakaa, yksin luottanut ei Niksi-Pirkkaan, mietti pitkään, aivotyön teki kovan, sitt’ sai oivalluksen kirkkaan, hän hioi suun leikkaavaksi veitsen, sai terään parhaan kiillon, kohotti veitsen, piirsi ylös, alas, reiän reunaan lisäs viillon! Mies kolmas, metsästäjä Matti, lyhyt, paksu, karvapehko naaman peitti, ampui metsästä ketun, nylki käsin pelkin, joutolihat maahan heitti.

Tää Matti, mies ol’ vahva, ruoja, niin vahvoja on vain harvat, nahasta ketun ympärille reiän, viillon, laittoi karvat! Neljäs mies, Viljo, vaatturi ol’ reiluin, mutt’ ulkonäkö rosvon, tai varkaan, kätköistänsä sametin kaivoi, ei huonoa, ei, vaan kankaan parhaan, kun mies tuo ol’ rehellisin, teoitans’ puhtain ja mitä suorin, sametin monin taiten taitteli, ja teki siitä sille vuorin!

Vaan viides ol’ kalastaja Kalle, uurrenaama, jo vanha kyllin, ja tuttu meren, savustaja siian, turskan maksan. Ties herkun, kun leipääns’ lisäs veren, ol’ puhurin, viiman, kylmän tuntenut hän tuulen, sekä myrskyn rajun, sillin pyysi, perkas, viel’ suolas, antoi siitä sille sen vahvan hajun!

Sai vuoron mies kuudes, Antti, suuri kooltaan, pyöreä, harras, ammatiltaan pappi, saarnamies ol’ kova, jos katui, synnit hän anteeks’ antoi, hän kylällä ol’ iso tappi, vaan kaavultansa, naamaltansa, kuin perisynti, tai paholainen, piru, musta, melko pitkän hän tovin mietti, sitten lausui: Illan tullen, illan tullen, ilolinnut laulaa, sängyntolpat narisee ja karvamyllyt jauhaa. Tässä yksi Kalevalainen runo: Älä pilkkaa pippeliä,pikkustakaa paheksu. Leivo lerppa leveämmäks vaik ois vajaan vaaksan.

Vatkaa vartta vanhempaaki, vaik ois veltonlainen. Päästä pukil puikulainen,tahi taltta takkuvarsi. Älä naura nakkiloille, hihittele hintelille. Anna aina aulihisti, vaik ois kanki karumpiki.

Niin saat jormaa jatkossakin,ilokauhaa irmallesi. Niin ei puute pönkän paina, ain on römpsällä räpeltäjä. Anna Aina Naima Rauha Huomenna: Ellen Anna Aina Impi. Muistaakseni tämä seuraava on pätkä kansallisrunoilija eino leinon runosta. Hetkenpäästä kuului tuosta, kuin ois vetänyt jalkaa suosta.

Väitetään myös että eräs vanhempi nainen pyysi miestä auttamaan hänet erään kuralammikon yli. Eräs herrasmies tarjoutui kantamaan selässään tämän vanhemman naisen lammikon ylitse.

Matkalla selvisi, että kysymyksessä on kansallisrunoilija. Vanhempi neinen pyysi runoilijaa sanomaan jotain tilanteeseen sopivaa romanttista ja näin runolija oli lausunut. Älä pilkkaa pimperoista, karvatontakaan kavaha. Älä pillua paheksu, panettele paksuhuulta. Älä vittua väheksy, vähättele väljänläntää. Vaan kun oot tehny tempun tuiman, juputtanu julmetusti.

Ja vaik ois vittu väljä ränni väkkäräsäärien välissä, niin sano topakaks tavara, ylistä se ihmeelliseks. Kehu kauniiks kantaja, niin on sulla paikka paneksia, huljutella huomennakin. Mummollani on sananlaskuja joka tilanteeseen ja tässä yksi. Jos sä makkaat mahallaan, niin teet syntiä tahallaan. Pikkutyttönä muistan kuulleeni rivosuisen naapurin isännän rallattavan usein: Pili pili pili pili pom pom nättiä tyttöjä on on on.

Pienenä tyttönä , Sain tämmöisen kirjankansi haasteen  Aili-Mummolta.. Ensin en tajunnut koko ideaa, tehtävänä  on siis tehdä runon tapainen, kirjojen nimistä joita olet lukenut  tai kirjoittanut.. Tässä runossa on minun tekstejä vain neljässä koosteessa.. Loput on nyt koottu runokirjoista , joita olen lukenut,. Kaikkia en omista , koska käytän kirjastoa kuin omaa hyllyä..

Muistojen valtatie --   Runon pursi Tie pilven alla. Ylitse vuoren lasisen Perhonen kämmenellä Kukkiva kivi, Pyhä kevät Kirkas nimetön yö. Allakka Pullakka  lasten runokirjan nimi. Olkaa hyvä, ja  rakennelkaa runoja kirjojen nimistä, olihan tämä hauska tehtävä, mutta nyt on niin paljon kaikenlaista, että en  muuttanut yhtään sanaa.

Istuin mustikkametsän rinteellä pyöreällä kivellä, lemmikit kukkivat  ja sinä ojensit  hennon kimpun. Vieläkin muistan jokaisen yksityishetken, kuin kaikki tapahtuisi  juuri nyt. Me kävelimme polkua pitkin huvilalle ja siitä niemen nokkaan saunalle.

Kannoin puita sylissäni ja tuoksuin pihkalle ja. Ja kyllä minä tunnustan, että kirjoittaminen myös kiihottaa. Mutta voit uskoa, että posket välillä punottavat, nauraa Marianne Karttinen. Jotkut naiset ovat tulleet kehumaan maasta taivasiin, että aivan kuin kirjoittaisin suoraan heidän kokemuksistaan. Jotkut eivät sano kerta kaikkiaan mitään. Heille seksikohtaukset taitavat olla liian rajua, miettii Marianne Karttinen.

Isä sanoi, että hänelle runoissa on aivan liian paljon informaatiota, nauraa Karttinen. Lähetin sen ainakin kymmeneen kustantamoon, myös kaikkiin isoihin. Vastaus oli — kirjan julkaiseminen. Nyt kirjaa voi ostaa jopa Akateemisesta, se on kaikkien saatavilla. Vaikka jotkut julkaistut runot vähän kauhistuttavat, myönnän. Että miksi ihmeessä tämänkin kirjoitin, hän sanoo. Siellä pari kahdeksankymppistä mummoa osti kirjan. En voinut jäädä katselemaan, kun he alkoivat sitä selata, kertoo Karttinen.

Mutta se ei tapahdu kirkossa Nokialla, Pirkanmaalla kuitenkin, paljastaa Karttinen. Valmiina on jo 20 liuskaa. Tuskin siitä mitään tulee, mutta katsotaan. Minulla on ollut onni kohdata yhtä rikkinäisiä miehiä, kuin itsekin olen. Olemme voineet aluksi olla vain hiljaa ja ihmetellä toisiamme, runoilija puhuu viisaita. Tiesin hyvin, ettei mies halua muuta kuin seksiä, kellistää minut. Suostuin, koska halusin itsekin kellistää hänet. Ja nautin siitä suuresti, siis seksistä pelurin kanssa, paljastaa Marianne Karttunen.

Kävin sylkäisemässä hänen haudalleen. Nyt tuntuu siltä, että olen päässyt liput liehuen yli raiskauksesta. Oli sitten syy tähän tekoon sylkäiseminen mikä tahansa. Oli taustalla mikä tahansa, Laki ei ole sama kaikille….

Pysy aiheessa ja muista käytöstavat.

Vanhempi neinen pyysi runoilijaa sanomaan jotain tilanteeseen sopivaa romanttista ja näin runolija oli lausunut. Älä pilkkaa pimperoista, karvatontakaan kavaha. Älä pillua paheksu, panettele paksuhuulta.

Älä vittua väheksy, vähättele väljänläntää. Vaan kun oot tehny tempun tuiman, juputtanu julmetusti. Ja vaik ois vittu väljä ränni väkkäräsäärien välissä, niin sano topakaks tavara, ylistä se ihmeelliseks. Kehu kauniiks kantaja, niin on sulla paikka paneksia, huljutella huomennakin. Mummollani on sananlaskuja joka tilanteeseen ja tässä yksi. Jos sä makkaat mahallaan, niin teet syntiä tahallaan.

Pikkutyttönä muistan kuulleeni rivosuisen naapurin isännän rallattavan usein: Pili pili pili pili pom pom nättiä tyttöjä on on on. Pienenä tyttönä , Runotyttö tahallaan, makaa aina mahallaan. Joskus kääntyy kyljelleen, tarpeen tullen selälleen!

Pihtaa pimppaa pilkalla, härnää Heikin hännällä. Kiihtyy kiima kullissa, paine kova palleissa. Ruiskii ruoja rinnoille sperman kaiken pellolle. Naimainto tähän loppuu, panotouhu pahaan hoppuun.

Toisenlainen pimpan tahti taidoissa sen suuri mahti. Voisi siitä selvän ottaa, uuden rytmin aloittaa. Me rannalla maattiin,vaatteet oli heitetty paattiin. Allani oli polttava hiekka, kyrpäni seisoi kuin miekka. Sorsa järvellä sousi, perseeni laski ja nousi. Olipa se aika keino, kirjoittanut Eino Leino. Mahtavaa ""kansanrunoutta"" nämä sopivat minun huumoriini. Runotyttökin on päässyt muutamaan riimiin Runosuoni sykkii, jos vaan jaksaa lykkii.

Vaikka onkin samankaltainen, laitan kuitenkin palstalle näkyville. Rentoina roikkuvat raihnaiset pussit, milläpäs hässit, milläpäs nussit? Ruumiissa vielä halut ja voimaa, mutta kun kalu rentona roikaa. Enää ei innosta pimpero oiva, alamäki edessä jyrkkä tai loiva. Kerran jos pääsisi pukille vielä, saisi makeimmat orkut kokea siellä. Ahnaasti vedellä vehkeellä tuolla, sittenpä voisin ylpeenä kuolla. Vittumaista on kuolla jos kyrpä pystyyn jää ja arkun kanteen täytyy torni rakentaa.

Mut vielä vittumaisempaa , jos torni katkeais ja koko saattojoukko nauruun ratkeais. Ai, ai Ullia, ei saa kiusata kullia. Voi, voi, Timoa, älä peitä himoa. Pim,pim pimppi, kullin päässä on limppi. Timo sen nuoli pois, kulli rauhoittua nyt vois. Ei,ei, ei saa nussia, kuka neuvois Jussia. Jussi tuhma poika on, aivan estoton. Hellien hiljaa niin varkain aivan,satamaan ohjaan rakkauden laivan. Masto ylväänä pystyssä niin,vain lepuuttajat jää näkyviin. Ei ole luotsia turvana mulla,perille löydän sun kuiskailulla.

Yössä valoja tarvitse en, on ainut hehku sun huulien. Keinumme aalloilla hekuman kuuman,tyhjennät purteni lasti ruuman. Runotytöltä illalliskutsun sain ja kera kauniiden kukkien avautuvain saavuin luokse tyttösen sievän, herttaisen, nuoren ja kauniin, niin eläväisen. Hän tarjosi lammasta, viiniä, kahvia kuumaa kohta silmänsä tummat miehen jo huumaa kädet kohtaavat toisensa tunnustellen huulet suudelmiin huulia etsiskellen. Kynttilät valoa herkkää, hämärää luo huoneeseen jossa ihmiset nuo toistensa kehoista nauttia saa siirtyvät aikain ja tajunnan taa.

Nautinto suun sekä silmien, rakkauden syvälle sieluun aina luo kosketuksen. Sormin herkin sointuja sydämen kanteleiden ilmoille soittaen - väliin arkisten askareiden. Järjestä seuraavat numerot suurimmasta pienimpään: Luonnos tallennettu Luonnos poistettu.

Anna käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi: Onko sinulla jo käyttäjätunnus? En hellitä, ennenkuin tuntuu, että tarinan loppu häämöttää. Laivan miehistöä ja kappaaja ja kateissa olevia ihmisiä kaivataan yhä.. Lähettänyt kaisu marjatta klo Linkit tähän tekstiin Kohteen lähettäminen sähköpostitse Bloggaa tästä!

Seuraa unelmaasi - elämäsi on sinun-. Lähettänyt kaisu marjatta klo 3. Kuvan keskellä on CD, ja siinä on  ammattilausujan esittäminä runoja, myös minun. Kun kuulin ensimmäisen kerran toisen ihmisen tulkitsevan lausunnallisesti runoni, ihoni nousi kanalihalle. Se runo kuullosti upealta.

Sain tämmöisen kirjankansi haasteen  Aili-Mummolta.. Ensin en tajunnut koko ideaa, tehtävänä  on siis tehdä runon tapainen, kirjojen nimistä joita olet lukenut  tai kirjoittanut..

Tässä runossa on minun tekstejä vain neljässä koosteessa.. Loput on nyt koottu runokirjoista , joita olen lukenut,. Kaikkia en omista , koska käytän kirjastoa kuin omaa hyllyä.. Muistojen valtatie --   Runon pursi Tie pilven alla. Ylitse vuoren lasisen Perhonen kämmenellä Kukkiva kivi, Pyhä kevät Kirkas nimetön yö. Allakka Pullakka  lasten runokirjan nimi. Olkaa hyvä, ja  rakennelkaa runoja kirjojen nimistä, olihan tämä hauska tehtävä, mutta nyt on niin paljon kaikenlaista, että en  muuttanut yhtään sanaa.

Istuin mustikkametsän rinteellä pyöreällä kivellä, lemmikit kukkivat  ja sinä ojensit  hennon kimpun. Vieläkin muistan jokaisen yksityishetken, kuin kaikki tapahtuisi  juuri nyt.

0 thoughts on “Kiimainen mummo v runo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *