Tunti wiki

tunti wiki

Tunti aikayksikkönä oli käytössä jo vuotta sitten Babyloniassa. Aluksi vain päivä jaettiin 12 tuntiin, myöhemmin samoin myös yö. Tämän vuoksi päivän ja yön tunnit olivat eri vuodenaikoina eri pituiset. Vanhalla ajalla tunneista käytettiin järjestysnumeroita siten, että päivän ensimmäinen tunti alkoi aina auringonnoususta ja yön ensimmäinen auringonlaskusta. Käytäntö tunnetaan muun muassa Raamatusta , jossa esimerkiksi kuudes tunti vanhemmassa käännöksessä kuudes hetki tarkoittaa keskipäivää edeltävää tuntia, nykyisen laskutavan mukaan noin klo Hipparkhos ehdotti ensimmäisenä siirtymistä nykyisen kaltaisiin yhtä pitkiin tunteihin.

Hänen aloitteestaan alettiin myös lukea vuorokausi keskiyöstä alkavaksi; aikaisemmin se oli aloitettu eri kulttuureissa auringon noususta tai laskusta. Käytännössä tasapituisiin tunteihin voitiin kuitenkin siirtyä vasta uudella ajalla, kun mekaaniset kellot syrjäyttivät aurinkokellot.

Mekaanisissa kelloissa käytettiin aluksi 24 tunnin kellotaulua, mutta luvulla vakiintui käyttöön tuntinen, jolloin tuntiviisari tekee kaksi kierrosta vuorokaudessa. Useista hermoromahduksista sekä toistuvista vakavista masennuskohtauksista kärsivä Virginia tuntee olevansa ansassa kotonaan. Palvelijat Nelly ja Lottie Linda Bassett ja Lyndsey Marshal pelottelevat Virginiaa, eikä Virginian aviomies Leonard Stephen Dillane , joka johtaa Hogarth Press -yhtiötä kotoaan käsin voidakseen olla lähellä vaimoaan, puolestaan jätä Virginiaa hetkeksikään ilman valvontaa.

Myöhemmin Virginia sekä odottaa että kammoaa sisarensa Vanessan Miranda Richardson ja tämän lasten vierailua. Sisaren ja lasten lähdettyä Virginia pakenee rautatieasemalle.

Hän odottaa paraikaa Keski-Lontooseen menevää junaa, kun hänen aviomiehensä saapuu viemään hänet takaisin kotiin. Leonard kertoo Virginialle tuntemastaan ahdingosta eli siitä, miten hän joutuu elämään jatkuvasti siinä pelossa, että hänen vaimonsa yrittää jälleen itsemurhaa.

Virginia vastaa, että myös hän joutuu elämään jatkuvasti sen uhan alla, että hänestä tulee jälleen mielisairas. Toista lastaan odottava Laura viettää päivänsä lähiökodissaan hiljaisen poikansa Richien Jack Rovello kanssa. Laura meni naimisiin aviomiehensä Danin John C. Reilly kanssa pian toisen maailmansodan jälkeen, ja pinnalta katsoen he elävät amerikkalaista unelmaa.

Siitä huolimatta Laura on erittäin onneton. Hän ja Richie valmistelevat kakkua Danin syntymäpäiviä varten, mutta tulos on katastrofaalinen. Heidän naapurinsa Kitty Toni Collette piipahtaa odottamatta heidän luonaan ja pyytää Lauraa ruokkimaan hänen koiransa sillä välin, kun hän menee sairaalaan lääketieteelliseen toimenpiteeseen.

Kitty teeskentelee olevansa optimistinen, mutta Laura vaistoaa hänen pelkonsa ja suutelee häntä uskaliaasti huulille. Kitty ottaa suudelman vastaan, mutta jättää suudelman mahdollisen piilomerkityksen huomiotta.

Uudistuneen määrätietoisuutensa avulla Laura onnistuu leipomaan toisen kakun, minkä jälkeen hän siivoaa keittiön ja vie sitten Richien rouva Latchin Margo Martindale luo voidakseen muka käydä asioilla ennen syntymäpäiväjuhlia.

Sen sijaan hän kirjautuu luksushotelliin ja aikoo tehdä siellä itsemurhan. Laura istuutuu sängylle ja ottaa pilleripurkin sekä Virginian romaanin käsilaukustaan.

Hän alkaa lukea Mrs. Tekstipohjaiset viestit eli twiitit, englanniksi tweet, voivat sisältää korkeintaan merkkiä.

Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-websivuston kautta, tekstiviesteinä, RSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta. Palvelun käyttö Internetissä on maksutonta. Twitterin kehitys aloitettiin keväällä ja palvelu julkaistiin heinäkuussa Twitteriin kuuluvat myös verkkosivut TwitPic ja TwitVid. Tiedon esityksessä blogeille tunnusomaista muihin www-sivuihin verrattuna on ajan, linkityksen ja henkilökohtaisen näkökulman painotus. Muita tunnusomaisia piirteitä blogeille on kommentointimahdollisuus, kirjoitusten pysyvät verkko-osoitteet engl.

Mikään yksittäinen piirre ei ole vaadittu tai tee blogista blogia, mutta mitä useampi niistä toteutuu sen "blogimaisempi" se on. Sana blogi on laina englannin kielestä, jossa se on typistymä sanasta weblog. Blogi alkaa olla vakiintunut nimitys tällaisille sivustoille; muita käytössä olevia nimiä ovat weblogi, loki, verkkopäiväkirja ja nettipäiväkirja, vaikkakin kaksi viimeistä sopivat paremmin nimeksi vain sille blogien alalajille, jossa kirjoittaja kirjoittaa päivittäin omasta elämästään.

Vuorovaikutteisuus ja muutosten tekemisen yksinkertaisuus tekevät wikistä tehokkaan yhteisöllisen kirjoittamisen työkalun. Termillä wiki voidaan myös viitata yhteistyöohjelmistoihin, jotka helpottavat wiki-verkkosivustojen käyttöä. Nimi juontuu ilmaisusta "wiki wiki", joka tarkoittaa nopeaa havaijin kielellä. Sivujen sisällön luomisen ja muuttamisen nopeus ja välikäsien puuttuminen ovatkin wikitekniikan tärkeimmät ominaisuudet.

Wikejä on pidetty tehokkaana tiedonvälitys- ja yhteiskehittelyn alustana myös organisaatioiden käytössä.

Tunti wiki -

Opettajan kannattaa myös seurata aikataulua ja ehdottaa kohtausten poisjättämistä, mikäli näyttää aika loppuvan kesken. Sivua on viimeksi muutettu Opettajalla on myös keskeinen rooli työnjaon järkevöittämisessä. Yksi Richardin entisistä kumppaneista on San Franciscossa asuva Louis Waters Jeff Danielsjoka jätti Richardin vuosia sitten, mutta on nyt palaamassa juhlia varten tunti wiki Manhattanille. Erilliset liitteet Lue lisää: Historia [ muokkaa muokkaa wikitekstiä ] Tunti aikayksikkönä oli käytössä jo vuotta sitten Babyloniassa. Internetin perusteet Tunti 2:

0 thoughts on “Tunti wiki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *